Barbie’s camper kan op hol slaan: terugroepactie

Print
Barbie’s camper kan op hol slaan: terugroepactie

Afbeelding: Fisher Price

Speelgoedproducent Fisher-Price roept 44.000 exemplaren terug van de Barbie Dream Camper. Het knalroze kindervoertuig kan onbedoeld op hol slaan.

De Consumer Product Safety Commission (CPSC) in de Verenigde Staten trok aan de bel nadat de organisatie 17 meldingen had ontvangen waarbij de Barbie Dream Camper accelereerde zonder dat de bestuurder het acceleratiepedaal intrapte. Voor zover bekend zijn er nog geen ongelukken gebeurd.

Kampvuur

De Barbie Dream Camper is een opvallend roze tweezitters met een vormgeving die is geïnspireerd op campers. Ze kunnen onder meer MP3’s afspelen en worden geleverd met een namaak kampvuur. Van de Power Wheels Barbie Dream Camper zijn tussen juli 2018 en januari 2019 in totaal 44.000 stuks verkocht.

Dankzij de elektrische aandrijving bedraagt de topsnelheid 8 km/u. Omdat er wat mis kan gaan met het gaspedaal, worden alle exemplaren teruggeroepen voor een technische aanpassing. Het gaspedaal wordt vervangen. Kopers wordt geadviseerd om kinderen niet in het voertuig te laten rijden en contact op te nemen met Fisher-Price. Het is niet bekend hoeveel exemplaren in Nederland zijn verkocht.