Politie lost waarschuwingsschot bij grote vechtpartij in Sittard

© AS Media

De politie heeft vrijdagavond rond half elf een waarschuwingsschot gelost tijdens een grote vechtpartij bij winkelcentrum Limbrichterveld in Sittard. Een agent voelde zich genoodzaakt het schot te lossen omdat een auto op hem wilde inrijden. Er zijn vijf mannen aangehouden.

Door Redactie

De massale vechtpartij ging tussen tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen. De vechtpartij was begonnen in een café, maar verplaatste zich vervolgens naar buiten richting de Limbrichterweg.

Inrijden op agent

Toen de politie arriveerde sloegen een aantal mensen in auto’s op de vlucht. Agenten gingen er achteraan waarop een auto stopte. Toen de agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde hij inrijden op de agent. De agent voelde zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden zijn aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield.

De vijf aangehouden personen zijn mannen van 17 tot 29 jaar uit België en Eindhoven. Zaterdagmiddag liet de politie weten dat er nog drie personen vastzitten. De twee vrijgelaten personen zaten vast omdat ze zich niet konden legitimeren, maar inmiddels is hun identiteit vastgesteld. De andere drie blijven voorlopig nog vastzitten op verdenking van zware mishandeling/poging tot doodslag.