Politie lost waarschuwingsschot bij grote vechtpartij in Sittard

Print
Politie lost waarschuwingsschot bij grote vechtpartij in Sittard

Afbeelding: AS Media

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De politie heeft vrijdagavond rond half elf een waarschuwingsschot gelost tijdens een grote vechtpartij bij winkelcentrum Limbrichterveld in Sittard. Een agent voelde zich genoodzaakt het schot te lossen omdat een auto op hem wilde inrijden. Er zijn vijf mannen aangehouden.

De massale vechtpartij ging tussen tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen. De vechtpartij was begonnen in een café, maar verplaatste zich vervolgens naar buiten richting de Limbrichterweg.

Inrijden op agent

Toen de politie arriveerde sloegen een aantal mensen in auto’s op de vlucht. Agenten gingen er achteraan waarop een auto stopte. Toen de agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde hij inrijden op de agent. De agent voelde zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden zijn aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield.

De vijf aangehouden personen zijn mannen van 17 tot 29 jaar uit België en Eindhoven. Zaterdagmiddag liet de politie weten dat er nog drie personen vastzitten. De twee vrijgelaten personen zaten vast omdat ze zich niet konden legitimeren, maar inmiddels is hun identiteit vastgesteld. De andere drie blijven voorlopig nog vastzitten op verdenking van zware mishandeling/poging tot doodslag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen