‘Straks is ut weer aswoensdaag’ nummer één in Top 33 van Blerick

Print
‘Straks is ut weer aswoensdaag’ nummer één in Top 33 van Blerick

De Top 33 van Blerick is op 9 februari te beluisteren op De 3-kes radio. Afbeelding: De 3-kes

Blerick / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Arcen -

‘Straks is ut weer aswoensdaag’ staat op één in de Top 33 van Blerick, die zaterdag 9 februari door De 3-kes wordt uitgezonden op het eigen radiostation. Op 16 februari volgt de Tegelse lijst.

Liefhebbers van het carnavalslied konden kiezen uit 250 Blerickse nummers. Volgens De 3-kes is er massaal gestemd. De 33 liedjes met de meeste stemmen worden in een live uitzending gedraaid. Achter de winnende evergreen van Giel Geurts en Tiny Hofman uit 1975 eindigde ‘Stuupke op, stuupke aaf’ van Leo van Heyster en Michel Jeurissen (1993) op twee, ‘Kóm euver de brök’ van Bernie Billekens en Leon Theuws (2000) werd derde, ‘Eine moeje mins’ van Graat Peeters, Paul Lenders en Onno Theuws (2019) kwam op vier en de vijfde plaats was voor het lijflied van de Wortelepin: ‘De wortel en de pin’ uit 1947.

De live uitzending is op de dag van het Swaree in Blerick. Zaterdag 16 februari, de dag van het Oeles Prinsebal, wordt de Tegelse lijst uitgezonden. Beide uitzendingen starten om 9.00 uur. De complete Blerickse lijst is te bekijken op www.de3kesradio.nl en de app.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →