Woontoren op plek Chinahotel in Weert

Print
Woontoren op plek Chinahotel in Weert

Het grasveld tegenover de Poort van Limburg, waar het Chinahotel zou komen, is volgens een aantal partijen in Weert prima geschikt voor woningbouw. Afbeelding: archief Maartje van Berkel

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Nu het Chinahotel bij de stadsbrug in Weert definitief niet doorgaat, wil de gemeente kijken of er op die plek woningen gebouw kunnen worden. Een woontoren heeft daarbij voorkeur.

De gemeente haakt met het onderzoek in op een voorstel van de VVD, Dus Weert en D66.

Nu het plan voor het Chinahotel op de hoek Eindhovenseweg/Zuid-Willemsvaart gesneefd is, geven de partijen de voorkeur aan woningbouw op deze plek. Aan woningbouw is een grote behoefte, stellen de partijen. Bovendien is deze locatie erg geschikt en liggen er aanpalend op ‘kantorenpark’ Beekpoort-Noord toch al woningen, zeggen ze.

Door een beeldbepalend gebouw in de vorm van een architectonische woontoren, zou de locatie kunnen gaan fungeren als ‘poort’ naar de binnenstad.

Wethouder Wendy van Eijk ziet het voorstel van de drie partijen wel zitten. „Er is een grote behoefte aan woningen”, weet ze. „Bovendien is een aantal woningen geschrapt in het bestaande plan voor Beekpoort-Noord.” Ook Van Eijk is voorstander van een zogenaamde landmark in de vorm van een mooie woontoren op deze plek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →