Oud-bokser Rudi Lubbers aangekomen op Schiphol

Print
Oud-bokser Rudi Lubbers aangekomen op Schiphol

Oud-bokslegende Rudi Lubbers is weer terug in Nederland. Hij is vrijdagnacht samen met zijn zoon Marco aangekomen op Schiphol. Het is voor het eerst sinds jaren dat Lubbers, die aan lager wal raakte en met zijn vrouw Ria in een vervallen busje overleefde in ijskoud Bulgarije, weer terug is in het land.

Lubbers is blij dat hij nu weer in Nederland is en is iedereen dankbaar die hem en Ria heeft geholpen. De familie Lubbers vraagt nu iedereen om hen met rust te laten zodat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen in Nederland.

Lees ook: De bokser die in 1973 twaalf ronden standhield tegen Ali lijkt gered

,,Het is een vreemd gevoel om terug te zijn’’, zei de voormalige bokser, die in 1973 in Jakarta op punten verloor van Muhammad Ali, na zijn aankomst op Schiphol. ,,Ik word wel gelukkig door alle positieve berichten vanuit Nederland. Het heeft drie jaar geduurd om terug te keren.’’

Lubbers leefde in Bulgarije onder erbarmelijke omstandigheden samen met zijn partner Ria en twintig zwerfhonden. Ze verbleven in het wrak van een bestelbus zonder verwarming of elektriciteit. Ria was er uiteindelijk zo slecht aan toe dat ze is opgenomen in een ziekenhuis. Rini Wagtmans, de drijvende kracht achter de hulpactie voor Lubbers, laat weten dat Ria komende week eveneens naar Nederland komt. Ze zal verder aansterken in het AMC ziekenhuis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →