Geslaagde operatie: Boeing 747 van Corendon steekt snelweg over

Print
Geslaagde operatie: Boeing 747 van Corendon steekt snelweg over

Het was een operatie van militaire precisie: een Boeing 747 van luchtvaartmaatschappij Corendon stak vannacht de A9 over. Voor de gelegenheid sloot Rijkswaterstaat de weg bij Badhoevedorp tijdelijk dicht af voor het verkeer.

Voorafgaand aan de oversteek moesten sloten worden gedempt, lichtmasten en vangrails worden weggehaald en zelfs tijdelijke bruggen worden neergezet. Vele honderden mensen trotseerden kou, wind en regen om het hele spektakel te kunnen aanschouwen.

Atilay Uslu, oprichter Corendon, was ervan onder de indruk: ,,Vannacht was in één woord: spectaculair. Je maakt het niet elke dag mee dat zo’n enorm Corendon toestel de A9 oversteekt. Het was ook het spannendste moment tot nu toe; via sloten en bruggen moest op de A9 zelf binnen een maximale tijdslimiet van 15 minuten de klus worden geklaard.”

Het kruisen van de A9 was het hoogtepunt van de vijfdaagse laatste reis van de Boeing. Het toestel staat nu vlakbij de tuin van het Corendon Village hotel, het eindstation. De allerlaatste horde wordt vannacht genomen. Een operatie die nog eens zo’n vier uur in beslag neemt: de plek naast het hotel is namelijk vrij krap. Uslu: ,,Dat wordt wederom een technisch hoogstandje.” Het vliegtuig wordt een experience-center en er komt een nog nader te bepalen attractie in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →