Fabrikant: Stints na de zomer weer de weg op

Print
Fabrikant: Stints na de zomer weer de weg op

De fabrikant van de Stint wil alle 3000 elektrische bolderkarren na de zomervakantie aangepast weer de weg op hebben. In een brief aan zijn klanten, waar EenVandaag over beschikt, laat eigenaar Edwin Renzen weten bezig te zijn met een plan van aanpak om dit logistiek te regelen.

Oktober vorig jaar werd de Stint door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) voor onbepaalde tijd van de weg gehaald. Later bevestigde onderzoek van TNO dat de wagen op een aantal punten onveilig is en dat aanpassingen nodig zijn om de Stint weer toe te laten. Eind van deze maand maakt de minister bekend aan welke nieuwe eisen een bijzonder bromfiets, zoals de Stint, moet voldoen.

,,De investering om de voertuigen aan te passen naar de 2019-richtlijn is logistiek, technisch en financieel gezien een groot project. Circa 3000 Stints moeten worden opgehaald, uit elkaar gehaald, nieuwe onderdelen gemonteerd en teruggeleverd’’, schrijft de fabrikant.

Of de gestelde deadline van zomer 2019 ook daadwerkelijk haalbaar is, moet nog blijken. Volgens Renzen is dit afhankelijk van wanneer de nieuwe richtlijn duidelijk wordt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →