‘Wie heeft de skelterkar van Morris gestolen?’

Print
‘Wie heeft de skelterkar van Morris gestolen?’

Morris op zijn skelter, met aanhanger. Afbeelding: Astrid Thole

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De skelterkar van Morris (11), die geparkeerd stond voor zijn huis in de Stationsdwarsstraat in Sittard is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. Morris is ontroostbaar.

‘Haast alle inwoners van Sittard hebben Morris weleens langs zien sjezen’, schrijft moeder Astrid Thole op haar Facebookpagina. ‘Hebben jullie zijn kar gezien? Of heeft degene die de kar heeft „geleend” niet in de gaten welke emotionele waarde eraan verbonden is en wil hij deze z.s.m. terugbrengen?’

De skelter met de bruine aanhanger stond in de nacht van vrijdag op zaterdag geparkeerd voor het huis in de Stationsdwarsstraat van Sittard, netjes vastgemaakt met een ketting. „Toen wij naar bed gingen, stond-ie er nog”, zegt Thole. „Zaterdagmorgen om kwart over acht was-ie weg.”

Thole doet aangifte van de diefstal van de kar. De buit is relatief klein, maar Morris is ontroostbaar. „Hij wil posters op lantaarnpalen plakken, zoals mensen doen voor vermiste katten”, zegt zijn moeder. „Toen hij de kar kreeg, was hij de koning te rijk.”

Thole roept de dader(s) op de kar terug te brengen. „Parkeer ‘m vannacht maar voor de deur, of zet ‘m op de hoek van de straat in de bosjes. Het maakt ons niet uit, als hij maar teruggebracht wordt.” De kar is gemaakt van bruin hout met een zwart stalen frame. Achterop zit een handgeschreven bordje waar ‘Morris transport’ op staat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →