Tesla-topman Elon Musk brengt bliksembezoek aan Nederland

Print
Tesla-topman Elon Musk brengt bliksembezoek aan Nederland

Topman van Tesla Elon Musk brengt zaterdag een snel bezoek aan Tilburg. Hij reist van Zeebrugge naar Tilburg om de Europese introductie van de Tesla Model 3 bij te wonen en zegt te willen zien hoe de duizenden auto’s naar hun nieuwe eigenaren gaan.

Musk was zaterdagmiddag maar een uurtje in Zeebrugge om de aankomst van de nieuwe auto’s in de haven te bekijken. Daar werden zo’n 3000 Model 3’s per schip binnengevaren.

Fabriek Tilburg

Na zijn bezoek aan de Belgische haven vertrok Musk naar de fabriek in Tilburg. Daar liep afgelopen donderdag de verkoop van de nieuwe auto’s niet heel soepel. Sommige kopers die toen in Tilburg hun nieuwe gereserveerde Model 3 wilden komen ophalen, vertrokken weer met lege handen naar huis. Musk gaf aan dat er problemen waren, maar dat dit wordt opgelost door de komst van de nieuwe auto’s zaterdag.

Het is niet bekend hoe lang hij in Tilburg zal zijn, maar wel heeft hij zaterdag een volle planning: na zijn bezoek aan de Brabantse stad vertrekt Musk naar het hoofdkantoor in Amsterdam en daarna moet hij nog naar Oslo, om te zien hoe het met zijn bedrijf gaat.