Minister en Rijkswaterstaat woedend over bestuurders die achteruit reden op A73

Print
Minister en Rijkswaterstaat woedend over bestuurders die achteruit reden op A73

Afbeelding: Videostill De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Linne -

Het filmpje waarop te zien is hoe ongeduldige bestuurders zaterdagmiddag op de A73 massaal achteruit reden om via de oprit al spookrijdend de snelweg te verlaten, heeft veel tongen losgemaakt.

De automobilisten wilden duidelijk niet wachten totdat de Roertunnel, die enige tijd in noordelijke richting was afgesloten voor het bergen van een defecte auto, weer openging. Al spookrijdend verlieten de auto’s via de oprit bij Linne de A73.

Spookrijden en achteruit rijden op A73. Video: De Limburger

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Rijkswaterstaat) reageert via Twitter verbolgen op het gedrag van de bestuurders. ‘Anderen in gevaar brengen voor een klein beetje tijdwinst: het lijkt een nieuwe trend. #totaalonverantwoord’

Ook bij Rijkswaterstaat zelf roept het filmpje reacties op. ‘Aiiaii, levensgevaarlijk en daarbovenop ook nog eens hinderend voor de hulpdiensten. Altijd vervelend om te zien’, schrijft Rijkswaterstaat Verkeersinformatie op Twitter.

‘Dit zie ik dus niet graag! Tegengesteld rijden gebeurt alleen op aanwijzing van de politie of Rijkswaterstaat. Heb alsjeblieft gewoon even geduld! Als je zelf met pech staat in de tunnel, wil je ook veilig geholpen worden!’, schrijft weginspecteur Ron van Rijkswaterstaat op Twitter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen