Strijdlustig Bevo pakt belangrijk punt, zwak Lions verliest van Aalsmeer

Print
Strijdlustig Bevo pakt belangrijk punt, zwak Lions verliest van Aalsmeer

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Panningen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handballers van Herpertz Bevo Hc hebben zaterdagavond een belangrijk punt gepakt tegen Volendam in de strijd voor de Final Four van de BENE-League. Lions leed alweer de vijfde nederlaag.

In Volendam benutte Sybren Stijweg na de reguliere speeltijd een zevenmeter: 28-28. Bevo heeft het traditioneel moeilijk in Volendam, maar hield goed stand zonder de nog altijd afwezige Dario Polman en Quinten Colman. Bij rust was het verschil een treffer in het voordeel van de thuisploeg (15-14).

In de tweede helft bleef het spannend. In de allerlaatste seconden speelde Robin Jansen van Volendam, oud-Bevo, een bal terug op zijn doelman Gerrie Eijlers. Die kreeg vervolgens rood en Bevo een zevenmeter. Stijweg was koelbloedig en pakte hiermee een punt voor Bevo.

Lions

De handballers van OCI-Lions hebben zaterdagavond hun vijfde nederlaag geleden in de BENE-League. In Sittard was Aalsmeer na een krankzinnig duel net te sterk: 20-19. Onherkenbaar acteerde Lions tot acht minuten voor tijd toen het bij een 17-12 achterstand terugkwam tot 19-19.

In de slotminuut bracht een zevenmeter de bezoekers toch weer op voorsprong. De laatste aanval voor een gelijkspel werd met nog twintig seconden te gaan goed uitgespeeld, maar Ivar Stavast kreeg de bal niet voorbij de uitblinkende keeper Marco Verbeij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen