Wanna play? Horrorpop Chucky deze zomer terug in bioscoop

Print
Wanna play? Horrorpop Chucky deze zomer terug in bioscoop

Afbeelding: Universal Pictures

De makers van de succesvolle reboot van IT zijn terug met een vernieuwde kijk op de legendarische horrorhit Child’s Play uit 1988. De moordlustige pop Chucky, die een hele generatie nachtmerries heeft bezorgd, is vanaf 20 juni weer in de Nederlandse bioscopen te zien.

Volgens Dutch FilmWorks, dat de film in Nederland distribueert, volgt de nieuwe Chucky globaal de verhaallijnen van de eerste film. Van de horrorpop zijn in totaal zeven films gemaakt: Child’s Play, Child’s Play 2, Child’s Play 3, Bride of Chucky, Seed of Chucky, Curse of Chucky en Cult of Chucky. De trailer van de remake is zaterdag vrijgegeven.

Seriemoordenaar

Child’s Play gaat over seriemoordenaar Charles Lee Ray die dodelijk gewond raakt tijdens een beschieting. Voordat hij overlijdt, breekt hij in in een speelgoedwinkel. Met behulp van een voodoo-spreuk legt hij zijn ziel in een pop. De winkel wordt hierna door de bliksem getroffen en brandt volledig af.

Niet lang daarna krijgt Andy Barclay voor zijn zesde verjaardag een speciaal cadeau: de behekste pop met Rays geest erin: Chucky. Andy draagt de pop 24 uur per dag bij zich, maar de ogenschijnlijk lieve knuffel gaat zich al snel vreemd gedragen en nodigt zijn omgeving uit met de uitnodigende tekst Wanna play? (wil je spelen).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →