Clubtopscorer Mlapa bezorgt VVV drie punten tegen Willem II

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan door Willem II in de eigen Koel te verslaan. Dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Peniel Mlapa werden de Tilburgers over de knie gelegd: 2-1.

Peniel Mlapa scoorde pas in de 42e minuut, maar was na elf seconden al dicht bij de 1-0 toen hij een volley net naast het Tilburgse doel schoot. Na een kwartier spelen stormde de Togolees vanaf eigen helft met de bal opnieuw richting Willem II-doelman Timon Wellenreuther. Na een rush van zestig meter had de Duitse doelwachter de grootste moeite met het schot van Mlapa dat hij met alle geluk tot corner verwerkte.

Willem II had tussendoor nog een kans gekregen via Daniel Crowley, maar die vond VVV’s Lars Unnerstall op zijn pad. Dat gold ook voor Marious Vrusaj. Voor Mlapa werd het gezegde ‘driemaal scheepsrecht’ van kracht toen hij in de 42e minuut raak kopte na een voorzet van Peter van Ooijen en VVV met een 1-0 voorsprong de rust in liet gaan.

Tweede helft
VVV kon niet lang genieten van de voorsprong. Een kwartier na rust legde scheidsrechter Mulder de bal op de stip nadat Jerold Promes Vrusaj naar de grond werkte. Promes had alle geluk van de wereld dat hij niet zijn tweede gele kaart kreeg. Hij werd even later ook naar de kant gehaald door VVV-coach Maurice Steijn. Crowley schoot de bal beheerst binnen: vanaf elfmeter 1-1. Willem II ging op jacht naar de voorsprong, maar het was Peniel Mlapa die VVV opnieuw de voorsprong en uiteindelijk de zwaarbevochten zege gaf.