Hoge onderscheiding Pinmaekers voor Geer Vaes

Geer Vaes (rechts) werd door de Pinmaekers onderscheiden voor zijn jarenlange inzet. © De Pinmaekers Nederweert

Geer Vaes heeft zaterdagmiddag 9 februari de ‘groeëtorde van de Pinmaekers’ ontvangen. Het is pas voor tweede keer dat de vereniging deze hoge onderscheiding uitreikt.

Rob van Deurzen

De onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich lange tijd hebben ingezet voor de Pinmaekers en/of de vastelaovundj in Limburg in het algemeen en Nederweert in het bijzonder.

Geer Vaes is sinds 1991 lid van de Pinmaekers en maakt al 22 jaar deel uit van het bestuur. Naast zijn bestuurstaak is hij vanaf 1998 voorzitter van het optochtcomité en vanaf 2001 was hij vele jaren betrokken bij de organisatie van de borebroelft.

Vanaf 1999 is Geer Vaes lid van de werkgroep sponsoring en zorgt in die hoedanigheid voor de benodigde inkomsten voor de vereniging. In 2001 is ging decorandus als prins voorop in Nederweert. Vanaf 2001 is hij verantwoordelijke voor de EHBO tijdens evenementen en tevens hoofdverkeersregelaar. Voor de vastelaovundjgezet haalt Geer Vaes al heel veel jaren advertenties op, en samen met Aggie zorgt hij voor de penningen van de vereniging. Sinds 2018 is hij coördinator van de seniorenmiddag en zit hij in de werkgroep die de afspraken maakt met de horeca van Nederweert.

Geer Vaes maakt al vele jaren deel uit van de werkgroep voor de organisatie van de jaarlijkse feestavond voor de leden. Het afgelopen jaar was op gezondheidsgebied zwaar voor Geer en zijn familie. Ondanks dat is hij een doorzetter en een voorbeeld voor velen.

De versierselen werden hem in het bijzijn van zijn familie omgehangen.