Lars Peeters en Angel Driessen voorleeskampioenen

Print
Lars Peeters en Angel Driessen voorleeskampioenen

Lars Peeters (zittend) las voor uit het boek ‘De veertiende goudvis’ van J.L. Holm. Afbeelding: Bibliotheek Horst

Melderslo / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Lars Peeters van de Kameleon uit Grubbenvorst en Angel Driessen van de Brink uit Melderslo zijn de winnaars van de lokale voorleeswedstrijd van de Bibliotheek Horst.

Zestien schoolkampioenen uit de gemeente Horst aan de Maas vertegenwoordigden hun school tijdens deze lokale voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd. De raadzaal van het gemeentehuis in Horst was gevuld met toehoorders. De voorlezers werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek.

Lars Peeters en Angel Driessen voorleeskampioenen
Angel Driessen las voor uit ‘Het geheim van de verdwenen kinderen’ van F. van Pamelen. Foto: Bibliotheek Horst

Lars Peeters las voor uit het boek ‘De veertiende goudvis’ van J.L. Holm en Angel Driessen uit ‘Het geheim van de verdwenen kinderen’ van F. van Pamelen.

De twee winnaars zullen, samen met de winnaars van De Bibliotheek Venray, BiblioNu vertegenwoordigen tijdens de regionale ronde van Noord-Limburg. Daar zij zullen strijden om een plaats in de provinciale finale die in april in Roermond wordt gehouden. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →