Eerste deel ingestorte brug Genua ontmanteld, hele klus gaat minstens vijf maanden duren

Print
Eerste deel ingestorte brug Genua ontmanteld, hele klus gaat minstens vijf maanden duren

Afbeelding: AP

In de Italiaanse stad Genua is zaterdag een eerste stuk van de ingestorte Morandi-brug ontmanteld en naar beneden gebracht.

Het ging om een delicate klus. Dat melden Italiaanse media.

De ontmanteling begon vrijdag met het losmaken van een stuk van 36 meter lang en 1.000 ton zwaar. Het ging om een stuk aan de westelijke kant van de brug. Dat onderdeel moest vervolgens 48 meter lager op de grond worden getakeld. Om de hele klus voor elkaar te krijgen hadden de arbeiders ruim 10 uur nodig. De hele ontmantelingsoperatie gaat minstens vijf maanden duren. Een zestigtal mensen zijn dag en nacht bezig met de klus.

Nieuwe brug

De Italiaanse regering heeft beloofd dat er tegen het einde van dit jaar een nieuwe brug zal staan die begin 2020 toegankelijk zal zijn voor het verkeer. De gerenommeerd architect Renzo Piano is belast met het design van de nieuwe brug.

De snelwegbrug begaf het op 14 augustus 2018. Daarbij vielen 43 doden en tientallen gewonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →