6-jarige jongen keel doorgesneden voor ogen van moeder in Saoedi-Arabië

Print
6-jarige jongen keel doorgesneden voor ogen van moeder in Saoedi-Arabië

De 6-jarige Zakaria Al-Jaber Afbeelding: AD/Twitter

In de stad Medina in Saoedi-Arabië is vorige week een 6-jarige jongen op brute wijze om het leven gebracht. Volgens berichten werd de jongen op klaarlichte dag voor de ogen van zijn moeder door een taxichauffeur de keel doorgesneden met een kapotte glazen fles.

Volgens verschillende media was de 6-jarige Zakaria Al-Jaber samen met zijn moeder met de taxi op weg naar het graf van de islamitische profeet Mohammed in de Saoedische stad Medina toen de taxichauffeur plots stopte en uitstapte. De taxichauffeur sloeg een glazen fles kapot en met de scherven sneed hij de 6-jarige jongen de keel door en stak hij hem neer. Ooggetuigen berichtten dat de moeder nog tevergeefs probeerde de man te stoppen maar in shock in elkaar zakte. Een politieagent kon de man uiteindelijk in bedwang houden tot er versterking kwam. Voor de jongen was het te laat, hij stierf ter plekke.

Sjiitisch

Volgens lokale media was de dader een psychisch gestoorde man. Maar andere media en de organisatie voor de rechten van sjiitische moslims ‘Shia Rights Watch’ spreken van wahabitisch geweld tegen de sjiitische minderheid in het land. Zij schrijven dat zijn daad religieus gemotiveerd is. De taxichauffeur zou de jongen hebben aangevallen nadat hij te weten was gekomen dat de moeder en haar zoon sjiitisch waren.

Over het incident heerst grote onduidelijkheid. Zo is niet duidelijk wat er met de dader is gebeurd. Volgens berichten op de sociale media weigeren de Saoedische autoriteiten extra informatie te verschaffen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →