Koperdieven slaan toe bij H. Bavokerk

Print
Koperdieven slaan toe bij H. Bavokerk

Koperleidingen. Afbeelding: Robert Van Den Berge

Nuth / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek -

Koperdieven hebben de afgelopen week toegeslagen bij de H. Bavokerk in Nuth.

Volgens John Spaetgens van het kerkbestuur zijn op vier plekken koperen leidingen van de blikseminstallatie verwijderd. Het koper is een paar euro waard; de schade loopt echter in de duizenden euro’s. Dit is de derde diefstal van koper in enkele jaren. De koperdieven maken gebruik van het feit dat de ‘kapotte aanstraal-verlichting maar niet wordt gemaakt’ en de kerk voor een deel in het duister licht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen