Bijeenkomsten om verkiezingen uit te leggen

Print
Bijeenkomsten om verkiezingen uit te leggen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Mensen die (nog) niet zo betrokken zijn bij de politiek maar er wel meer van willen weten, kunnen de komende tijd terecht op een aantal speciale bijeenkomsten in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Deze zogenoemde verkiezingsspecials zijn geïnitieerd door ProDemos, een organisatie die betrokkenheid van de burger bij de democratische rechtsstaat wil vergroten.

Maandag wordt afgetrapt met de eerste, in de Haagse Schilderswijk. Er volgen de komende tijd verspreid over het hele land nog bijna zestig bijeenkomsten.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen op 20 maart wil ProDemos ,,zo veel mogelijk mensen op weg helpen naar het stembureau’’. De bijeenkomsten worden gehouden samen met maatschappelijke organisaties. Geïnteresseerden krijgen op een ,,laagdrempelige en interactieve manier uitleg over de rol van de provincie en het waterschap en deelnemers krijgen tips om hun stem te kunnen bepalen’’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →