Vier doden in te water geraakte auto in Obdam

Print
Vier doden in te water geraakte auto in Obdam

De auto is over de vangrail gevlogen. Afbeelding: AD/Inter Visual Studio/Theo Annes

Bij een ongeluk in het Noord-Hollandse Obdam zijn vier mensen om het leven gekomen. De auto waarin zij zaten, raakte te water. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

De slachtoffers die dood uit de auto zijn gehaald, zijn vier Polen. Het gaat om een 48-jarige vrouw en drie mannen, twee van 21 en een van 20 jaar. Dat meldt de politie Noord-Holland-Noord.

De politie doet onderzoek naar de toedracht. Het ongeval gebeurde zondag rond het middaguur langs de Berkmeerdijk in de West-Friese plaats. Op foto’s is te zien dat de auto over de vangrail is gevlogen, het water in.

Traumahelikopter

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Duikers van de brandweer zoeken in het water naar mogelijk meer slachtoffers. Ook werd een traumahelikopter ingezet. Het voertuig wordt ondertussen geborgen.

De politie bevestigt dat zaterdag melding is gemaakt van vermissing van vier personen in de regio, waarnaar direct een onderzoek is ingesteld. Of deze vermissing en het ongeval iets met elkaar te maken hebben en of de vermiste personen dezelfde zijn als de geborgen slachtoffers, wordt nog onderzocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →