Echtscheidingsloket

Heerlen wil kinderen behoeden voor vechtscheiding

Print
Heerlen wil kinderen behoeden voor vechtscheiding

Wethouder Jordy Clemens. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen opent maandag het Echtscheidingsloket. Dat is een onderdeel van het Juridisch Loket aan de Geerstraat.

Het Echtscheidingsloket is drie dagen per week geopend: op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur.

In Heerlen gaan jaarlijks zo’n 255 stellen uit elkaar. Dit is vaker dan in andere plaatsen met eenzelfde inwoneraantal.

Naar schatting maken jaarlijks vijftig kinderen in Heerlen een vechtscheiding mee. Wethouder Jordy Clemens (Jeugdzaken, SP) zegt dat het doel van het loket is te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden. „Met het Echtscheidingsloket zorgen we ervoor dat partners met elkaar in gesprek blijven.”

Het gaat om een proef die twee jaar duurt. Onder meer advies, begeleiding en bemiddeling bij conflicten wordt aangeboden. „Ook wie mensen kent die in een vechtscheiding zitten of dreigen te raken, kan hen aandragen voor hulp. Instanties die bij mensen over de vloer komen zijn gevraagd alert te zijn.”

Oud-minister André Rouvoet, voorzitter van het platform Scheiden zonder schade, riep gemeenten op echtscheidingsloketten in te voeren. Heerlen is een van de eerste gemeenten die daaraan gehoor geeft.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →