Cultureel evenement

Kunstdagen Wittem blijven in klooster

Print
Kunstdagen Wittem blijven in klooster

Sfeeropname van de Kunstdagen in 2012, tijdens een voorstelling voor basisschoolleerlingen. Afbeelding: Laurens Eggen

Wittem / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Het was even spannend in verband met de verkoop van het klooster, maar de Kunstdagen Wittem worden ook dit jaar weer in het klooster gehouden.

Het was enige tijd onduidelijk of het kunstfestival nog wel gebruik kon maken van de kloosterbibliotheek, nu het klooster wordt verbouwd tot zorgcentrum. De nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het klooster beschikbaar blijft voor culturele evenementen. Ter gelegenheid van de 350ste sterfdag van Rembrandt zal de Kunstdagen Wittem de komende editie activiteiten programmeren die in het teken staan van de grote meester. Zo wordt er een lezing gegeven over Rembrandt en zijn tijd, waarbij Fenna Ograjensek liederen zingt die geïnspireerd zijn op tekeningen en etsen van Rembrandt. De 32ste editie van de Kunstdagen wordt van 6 tot en met 29 september gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →