BAL buigt pas na verlenging voor titelkandidaat Den Bosch

Print
BAL buigt pas na verlenging voor titelkandidaat Den Bosch

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Basketball Academie Limburg (BAL) verloor zondagmiddag in een onverwachte nagelbijter na verlenging met 71-79 van New Heroes uit Den Bosch.

De reguliere speeltijd eindigde bij 64-64 en de laatste 34 seconden waren vol van commotie. Eerst zorgde topscorer Ivan Simic (achttien punten) met een driepunter voor een 64-61 voorsprong voor de thuisclub, waarna Payton Henson de stand gelijk trok.

Volgens het Weerter kamp en de mensen achter de wedstrijdtafel stapte Henson bij het ontvangen van de pass waaruit hij zijn driepunter afdrukte van buiten het veld naar binnen, maar de arbiters ontging deze overtreding. Vervolgens zag Simic een nieuwe poging voor de winst uit de ring draaien.

Het maakte het verlies extra zuur, maar desondanks zette de Weerter hekkensluiter een prestatie van formaat neer tegen een van de titelkandidaten. Tot vier minuten voor de pauze domineerde Den Bosch (15-30) maar BAL kwam terug tot 30-32 bij rust. Het herhaalde dat kunstje in de tweede helft toen Den Bosch naar 40-51 uitliep.

Het duel kreeg een sensationeel karakter toen Robin van Heukelom vier minuten voor tijd BAL na twee fantastische steals op een 58-57 voorsprong zette. Wietze Nossek maakte er zelfs 61-57 van. BAL zag liefst vier spelers met vijf fouten afhaken, miste ook Daan Rosenmuller door een blessure, maar bleef toch tot het eind van de verlenging in de wedstrijd. Waarin de Bossche favoriet uiteindelijk met de staart tussen de benen ontsnapte.