Jacht op lek moordzaak Maastrichtse huisarts W.

Print
Jacht op lek moordzaak Maastrichtse huisarts W.

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren -

Het Openbaar Ministerie zoekt uit of, en zo ja welke (oud-)medewerkers van verpleeghuis Martha Flora vorig jaar met De Limburger hebben gesproken in de moordzaak rond de Maastrichtse huisarts W.

Zes van hen zijn officieel aangemerkt als verdachte van het schenden van hun medisch beroepsgeheim.

Huisarts W. wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, de 76-jarige Ingrid. Die verbleef in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht en stierf in juli 2016, volgens Justitie (mede) vanwege medicijnen die W. haar toediende.

De Limburger berichtte op 14 februari 2018 over de zaak. Een dag later deed de echtgenote van de huisarts aangifte wegens schending van het medisch beroepsgeheim. Het betrof het lekken van de medische gegevens van de overleden schoonmoeder.

Lees ook: Op zoek naar het lek in het verpleeghuis

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg legde de aangifte terzijde, maar na een klacht van de echtgenote gaf het gerechtshof in Den Bosch in november opdracht toch nader onderzoek te doen.

In een tussenbeschikking is nu bepaald dat zes (oud-)personeelsleden van verpleeghuis Martha Flora als verdachte moeten worden gehoord wegens ‘het naar buiten brengen c.q. delen met derden van medische informatie’ van de schoonmoeder. Ze worden binnenkort door de politie verhoord, bevestigt een woordvoerster van het hof. „Ze hebben de status van verdachte maar het is nog niet zeker of ze ook daadwerkelijk worden vervolgd.”

De strafzaak tegen de huisarts is nog niet aangebracht bij de rechtbank. De arts wordt definitief wél gedagvaard, meldt het OM.

Lees ook:Echtgenote gelooft in onschuld van arts: ‘Ik rouw om mijn moeder’