Jorrit Hendrix houdt het hoofd koel: ‘Het is nu een beetje anders na een goal’

Print
Jorrit Hendrix houdt het hoofd koel: ‘Het is nu een beetje anders na een goal’

Mohammed Amine Ihatarren (l) en Jorrit Hendrix (r) bedanken het meegereisde PSV-publiek. Afbeelding: ED/BSR Agency

Jorrit Hendrix was zondag na afloop van de spectaculaire editie van FC Utrecht-PSV (2-2) een baken van rust. Na een spectaculair duel blikte hij gematigd positief terug op de prestatie van PSV. ,,We hebben alsnog een punt gewonnen”, vond hij.

De middenvelder van PSV vocht zich met zijn ploeg terug in de wedstrijd. Natuurlijk wilde hij meer, maar er viel enigszins te leven met de uitslag. ,,We hadden ook nog de 2-3 kunnen maken. In de eerste helft hadden we het lastig en konden we er moeilijk doorheen komen en scoren zij uit de paar momenten die ze krijgen. Na rust hebben we het zelf wat breder gemaakt en kregen we veel meer controle over de wedstrijd.”

VAR

Er was veel te doen om een aantal momenten waarbij PSV en ook FC Utrecht een penalty hadden moeten krijgen. Hendrix vond daar niks anders van dan zijn coach en teamgenoten, die vonden dat de thuis- en uitploeg zich konden beklagen over het optreden van Pol van Boekel. De VAR heeft gezorgd voor iets meer gedoseerd juichen, erkent hij. ,,Het is nu wel een beetje anders na een goal. Voordat je uitgebreid gaat juichen, kijk je vaak toch even naar de scheidsrechter of de VAR er nog iets van vindt. Dat is wel anders dan vroeger.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen