Nanu de Haan beste voorlezer in Mook en Middelaar en Gennep

Nanu de Haan beste voorlezer in Mook en Middelaar en Gennep

Nanu de Haan is de winnares van de voorleeswedstrijd voor de basisscholen in Mook en Middelaar en Gennep Afbeelding: BiblioPlus

GENNEP / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

De voorleeswedstrijd voor leerlingen van de basisscholen in de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep die onlangs in het kader van de nationale voorleesweken gehouden werd, is gewonnen door Nanu de Haan uit Mook. Zij won de finale in zaal Pica Mare in Gennep, en mag door naar de provinciale halve finale in Venray.

Nanu de Haan won de voorronde op haar basisschool Adalbert in Mook. Samen met zeven andere winnaars van lokale basisscholen uit Mook en Middelaar en Gennep las zij in Pica Mare voor uit een zelf gekozen jeugdboek. De winnares las voor uit het boek Matroos in de Doos van Daphne Deckers.

Een jury met daarin onder andere de Gennepse burgemeester De Koning luisterde aandachtig naar de voorlezers. Vervolgens gingen zij in beraad om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Nanu de Haan ontving een grote beker, medaille, oorkonde en boekenbon. Daarnaast mag Nanu de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar vertegenwoordigen tijdens halve finale van Limburg op 21 maart in de schouwburg van Venray. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 22 mei in Amstelveen. Uit twaalf provinciale kampioenen uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2019 gekozen.