Roy Peeters prins van de Wortelepin

Print
Roy Peeters prins van de Wortelepin

Prins Roy I en zijn adjudanten Dennis en Ronald. Afbeelding: John Smit

Blerick -

Roy Peeters is in een voor de derde en laatste keer als casino ingericht Raodhoes uitgeroepen tot prins van Blerick. Met zijn adjudanten Dennis Hendricks en Ronald Saak vormt hij het nieuwe trio van de Wortelepin.

Prins Roy I is 45 jaar, getrouwd met Susan en vader van twee dochters, Lara en Iva. Hij is werkzaam als accountant administratieconsulent bij Full Account en in zijn vrije tijd vooral sportief bezig met voetbal en wielrennen. Daarnaast is hij ook al jaren lid van de raad van elf van de Wortelepin.

Adjudant Dennis (41) heeft samen met echtgenote Gigi een zoon, Thiago, en verdient de kost als senior storemanager bij Coolblue. Zijn grootste passie is voetbal.

Adjudant Ronald (44) woont samen met Ieke en dochters Fenna, Fiene en Yfke in Hout-Blerick. Hij is senior relatiemanager bij ABAB Adviseurs en Accountants en vult zijn vrije tijd met hardlopen, skiën en zeilen. Net als de prins maakt hij deel uit van de raad van elf.

De prins en adjudanten zijn alle drie lid van voetbalclub SVB maar kennen elkaar vooral van vriendenclub Altiëd de Letste. Ze vormen samen al vanaf de oprichting het dagelijks bestuur van deze optochtgroep, die dit jaar voor de 22ste keer zal deelnemen aan de Blerickse optocht. Ditmaal zijn ze echt de laatsten, aangezien de wagen met het Wortelepintrio traditioneel het sluitstuk van de stoet is.

Het nieuwe trio werd op het Swaree met thema ‘Las Vegas’ uitbundig ontvangen. Opvallend was dat Roy Peeters bij het ‘prins raoje’ op de website van de Wortelepin niet werd genoemd. Een bewijs dat iedereen in Blerick prins kan worden, zei hij zelf na het uitkomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →