Vijf vragen aan prins Roy I Peeters van de Wortelepin uit Blerick

Print
Vijf vragen aan prins Roy I Peeters van de Wortelepin uit Blerick

Prins Roy I van de Wortelepin en adjudanten Ronald en Dennis. Afbeelding: Aneta Martens Fotografie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: de 45-jarige prins Roy I Peeters van de Wortelepin uit Blerick.

Er is een mooi verhaal over uw vader.

Hij heette Hay Peeters en hij is 52 jaar geleden adjudant van de prins geweest bij de Wortelepin. In 1967 schreef de Wortelepin nog verenigingen in Blerick aan om te vragen of zij het prinselijk trio wilden leveren. Dat jaar was de harmonie aan de beurt. Mijn vader was lid en werd adjudant. Laatst heb ik nog de foto’s van toen bekeken. Prachtig. Mijn vader is 12 jaar geleden overleden. Het is een eer dat ik als prins in zijn voetstappen mag treden.”

Dan is er nog vriendengroep Altiëd de Letste.

„Dat is onze vriendengroep. We lopen 2x11 jaar mee in de grote optocht van Blerick. We zijn met een man of vijftig, zestig, want inmiddels trekken onze kinderen ook mee. Natuurlijk vallen mijn adjudanten Ronald Saak, Dennis Hendricks en ik dit jaar af omdat we op de prinsenwagen staan. Hoewel de kostuums voor de optocht van 2019 al klaar zijn, kan ik me voorstellen dat Altiëd de Letste nog iets moet met dit nieuwe prinselijke trio.”

Het is nog drieëneenhalve week tot carnaval. Gaat jullie nu aan één stuk door?

„We hebben 130 activiteiten in de agenda staan. Van ziekenbezoek tot dames- en herenzittingen. Daar zal nog van alles bijkomen. Dit prinselijk trio wil er voor iedereen zijn en zal zich zo veel mogelijk overal laten zien. Jong, oud, arm, rijk: iedereen hoort erbij.”

Vindt de baas dat wel goed?

„Mijn chef is de eerste die ik heb verteld dat ik gevraagd was om prins te worden. Ik ben accountant en op het werk is het juist de eerste maanden van het jaar druk. Je kunt niet zomaar ineens dik drie weken vrij vragen. Maar mijn chef is adjudant geweest bij Jocus en hij staat op alle mogelijke manieren achter mijn prinsschap.”

Dus nu is het gewoon tijd voor het motto van dit jaar: Laef d’n Daag.

„Ja, daar zit alles in. Laten we er samen van genieten!