Vijf voor twaalf voor Dorpsraad Grevenbicht

Print
Vijf voor twaalf voor Dorpsraad Grevenbicht

De dorpsraad dreigt over te gaan op een slapend bestaan door gebrek aan bestuursleden. Afbeelding: Ermindo Armino

Grevenbicht / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

De Dorpsraad Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk gaat over tot ‘een slapend bestaan’ als er voor 31 maart geen nieuwe bestuursleden worden gevonden.

Dat zegt voorzitter John Peeters, die al zeker een jaar op zoek is naar nieuwe bestuursleden. Momenteel trekt Peeters de kar alleen. „We hebben twee aspirant-bestuursleden gehad, maar die hebben aangegeven te stoppen.”

De 63-jarige Peeters, die al zes jaar voorzitter is, wil zelf ook stoppen. „Ik wil nog wel een tijdje doorgaan om het stokje netjes te kunnen overgeven, maar dan moeten er wel andere bestuursleden zijn.”

Leefbaarheid

Hij roept vooral jongere inwoners op zich ook sterk te maken voor de leefbaarheid in de dorpen. Hij noemt Holtum als voorbeeld, waar een groep vrijwilligers er goed de schouders onder zet. „Maar hier vinden veel mensen dat ze het te druk hebben om dit soort dingen erbij te doen.”

De dorpsraad bestaat sinds 2006 en doet volgens Peeters veel werk achter de schermen. Zoals de coördinatie van een app-groep waar zo’n vijfhonderd dorpelingen bij zijn aangesloten. Verkeersveiligheid en groenonderhoud zijn andere thema’s waarbij de dorpsraad als intermediair actief is. „Onze lijntjes met de gemeente zijn goed en heel direct.”