Bij de Naachraove regeert prins Stefan I

Print
Bij de Naachraove regeert prins Stefan I

Stefan I van de Naachraove. Afbeelding: Carnavalsvereniging de Naachraove

Eijsden -

Stefan Bekkers is uitgeroepen tot de nieuwe prins van de Nachraove tijdens de zitting op 9 februari.

Voorafgaand aan de proclamatie werd afscheid genomen van de jubileumprins, Benjamin I. Prins Stefan I zal gaan heersen over het rijk van de Naachraove in oud-Eijsden. Het prinsenbal wordt gehouden op 22 februari. Dit bal begint om 20.53 uur en hiervoor zal de prins Stefan I en zijn vriendin Daisy worden afgehaald aan hun huiselijke tempel, waarna zij begeleid door de raad van de Naachraove en Naachraovinne naar de hoftempel in zaal café ut Kelderke op de Vroenhof in Eijsden worden gebracht.

Op zondag 24 februari is er de 20ste buitenzitting op de Vroenhof van café ut Kelderke dat samen met de Naachraove georganiseerd wordt. Deze middag begint rond de klok van 14.53 uur. Er zijn optredens van onder andere Marleen Rutten, Spik en Span, Andy en Roy, Jos en Christian en Limbo Expres. Op deze dag wordt voorafgaand aan de zitting de traditionele prinsenfoto gemaakt. De entrée is voor al deze dagen is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen