Prinses Rianne I regeert over de Sjravelerre

Print
Prinses Rianne I regeert over de Sjravelerre

Prinses Rianne I van de Sjravelerre. Afbeelding: Carnavalsvereniging de Sjravelerre

Mheer -

Tijdens de ‘groete zitting’ in Mheer werd zaterdag 9 februari prinses Rianne I uitgeroepen tot prinses van carnavalsvereniging de Sjravelerre.

Het aftredende prinsenpaar Marc I en Silvie I hadden de scepter ingeleverd bij vorst Jos en het wachten was op de nieuwe heerser over het rijk der Sjravelerre. Door de oud-prinsen werd de nieuwe hooglöstigheid naar voren gebracht en op de bühne afgeleverd. Vorst Jos klopte drie keer met de scepter op de deur en daar kwam prinses Rianne I tevoorschijn.

In het dagelijks leven is Rianne Vandewall werkzaam in Café Quanten en in haar vrije tijd is zij onder anderen marketentster van schutterij St. Sebastianus van Mheer. Verder is prinses Rianne moeder van Veerle en Mara. Tijdens de zitting waren er optredens van onder meer dansgroep Jump, buuttereedner Hub Stassen, dansgroep de Waggelerre va Voere en tenslotte d’r Dörpskroniek waarbij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Mheer en in de rest van de wereld op een ludieke wijze de revue passeerden.

Carnaval in Mheer wordt dit jaar dus gedomineerd door het vrouwelijk geslacht met prinses Rianne I en de eerder al geproclameerde jeugdprinses Serena I.