Bijzondere gasten tijdens het 13e Eijsdens Hieringbiete Konzèr

Print
Bijzondere gasten tijdens het 13e Eijsdens Hieringbiete Konzèr

Sopraan Christiane-Marie Riedl. Afbeelding: Frits Sontrop

Eijsden / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Mariadorp -

Na drie carnavaleske dagen gaat op Aswoensdag 6 maart om 20.11 uur het dertiende Eijsdens Hieringbiete Konzèr van start in het Cultureel Centrum Eijsden.

Dit evenement, georganiseerd door Muziekensemble Da Capo 2000 in samenwerking met carnavalsvereniging De Druugsjliepers, is al vele jaren een succes. Het concert is bedoeld voor iedereen die nog even rustig wil nagenieten van de carnaval. Er wordt een avond geboden met muziek, meezingers, humor, een drankje, harinkje en een dansje voor de liefhebbers.

De muziek wordt afwisselend verzorgd door Da Capo 2000 en het salonorkest Wiener Soirée. Beide ensembles staan onder leiding van de Eijsdense musicus Ger Chappin. Het salonorkest bestaat onder meer uit leden van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège Wallonie Bruxelles. Zij spelen muziek van Franz Lehar, Robert Stolz, Johann Strauß en vele andere beroemde componisten.

Solisten

De afgelopen jaren waren er steeds twee vocale solisten te gast. Zo ook dit jaar: sopraan Christiane-Marie Riedl uit Wenen en de in Verviers geboren bariton Sébastien Parotte. Prins Felix I van De Druugsjliepers zal samen met zijn Raad van Elf ook aanwezig zijn waarmee er nog even iets van de carnavaleske sfeer geproefd kan worden.

Voorverkoop

De entree bedraagt 12 euro aan de avondkassa en in voorverkoop betaalt men 10 euro. Kaarten zijn in voorverkoop online verkrijgbaar via de website www.dacapo2000.nl Verder bij Lidwine Partouns, Kerkstraat Eijsden, De Kapsalon Waterval, M.L. Kingstraat Eijsden en bij het Cultureel Centrum aan de Breusterstraat Eijsden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen