Vijf vragen aan prins Chris I van de Kwekkerte uit Boukoul

Print
Vijf vragen aan prins Chris I van de Kwekkerte uit Boukoul

Prins Chris I van de Kwekkerte. Afbeelding: Aneta Martens

Boukoul -

Het zijn de hoogtijdagen voor de prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Chris I van Deur van de Kwekkerte uit Boukoul.

Wanneer werd dé vraag gesteld?

„Begin november. Vorst Bjorn en oud-prins Marcel stonden opeens voor mijn deur. Dan weet je genoeg hè. Zij maken deel uit van de commissie die jaarlijks de prins benadert. Toen dé vraag kwam heb ik geen moment getwijfeld. Mijn vriendin Lotte heb ik het pas een dag later verteld, zo verbouwereerd was ik. Zij stond overigens volledig achter mijn beslissing.”

Je hebt twee ervaren adjudanten aan je zijde.

„Zeker. Mijn broer Sjoerd regeerde in 2013 zelf als prins. In dat jaar waren de rollen omgedraaid en was ik zijn adjudant. Met Dominique Clumpkens heb ik eveneens een brok ervaring in huis. Hij was in 2017 reeds adjudant bij prins Juul I. Dat zit wel goed dus.”

De prinsenkapel is dit jaar haar vaste trommelaar kwijt. Geen muziek dit jaar?

„Jawel hoor. Die kunnen me best een jaartje missen. Er zijn genoeg vervangers beschikbaar die op de trom kunnen slaan. Gelukkig. Want een prins zonder kapel, dat kan natuurlijk niet. Mijn motto luidt niet voor niets ‘Veur sjlaon door!’”

Heb je de prinsenwagen dit jaar goed nagemeten?

„Haha. Je verwijst zeker naar het ‘akkefietje’ dat zich vorig jaar afspeelde. Toen had onze vriendengroep, CV de Sterreflikkers, een wagen gebouwd voor de optocht. Helaas waren we iets te enthousiast geweest qua hoogte. De wagen paste niet onder de bomen door. Uiteindelijk hebben we deelgenomen op een platte kar. Ik zal de prinsenwagen voor de zekerheid nog even nameten.”

Je werkt in Venlo. Hoe wordt de prins van het 970 inwoners tellende Boukoul daar ontvangen?

„Dat gaat prima hoor. Uiteraard wordt er onderling wel eens een geintje uitgehaald, maar dat gaat altijd op een ludieke manier. Vastelaovend is immers een feest dat verbroedert, of je nu in Venlo woont of in Boukoul.”