Toro Rosso toont nieuwe wagen

Print
Toro Rosso toont nieuwe wagen

De nieuwe wagen van Toro Rosso Afbeelding: AD/Toro Rosso

Toro Rosso heeft als tweede team de wagen getoond voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Het zusterteam van Red Bull rijdt dit jaar met oude bekende Daniil Kvyat en debutant Alexander Albon.

Albon, geboren in Londen, maar rijdend onder Thaise vlag, werd vorig seizoen derde in de Formule 2 en maakte in het verleden al deel uit van de opleiding van Red Bull. Vanwege tegenvallende resultaten werd hij weggestuurd, maar hij krijgt dit seizoen een tweede kans.

Datzelfde gaat op voor Kvyat. De Rus werkte zich via Toro Rosso op naar Red Bull, maar werd uiteindelijk teruggezet ten faveure van Max Verstappen. Bij Toro Rosso kon Kvyat de teleurstelling niet van zich afzetten en moest uiteindelijk het team verlaten. Vorig jaar was Kvyat testcoureur bij Ferrari, maar voor dit jaar wordt hij weer in de armen van Red Bull gesloten.

Wagen Max Verstappen

Toro Rosso heeft net als afgelopen jaar een Honda-motor in de wagen, de STR14, liggen. Op 18 februari is de eerste testdagen van dit F1-seizoen in Barcelona. Red Bull toont de wagen van Max Verstappen aanstaande woensdag.