Vastelaoves-kefee over de rol van ‘de kroeg’

Print
Vastelaoves-kefee over de rol van ‘de kroeg’

Van oudsher wordt vastelaovend gevierd in de kroeg. Afbeelding: De 3-kes

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Wat is de rol van de kroeg binnen vastelaovend? Die vraag staat dinsdag 26 februari centraal in het Vastelaoves-kefee van De 3-kes.

De avond in de Stadsbibliotheek wordt geleid door journalist Lody Trepels. Hij gaat in gesprek met de voormalige kasteleins Lenie Hofmans van café de Baek in Venlo en Urbaan Verberkt, de vroegere uitbater van café de Witte in Blerick en prins van de Wortelepin in 1980. Als derde schuift oud-wethouder Jo van der Velden aan. Hij is oud-prins van Tegelen en beschermheer van D’n Oeles. Muziek is er weer van Dave Ververgaard en Marinho Peters. Verder houdt de kersverse Groot Venloosche Nar zijn ‘narrelezing’.

‘t Vastelaoves-kefee wordt live uitgezonden via www.de3kesradio.nl. De entree bedraagt 5 euro. Dit is inclusief koffie of thee bij binnenkomst, een consumptiemunt en ‘n kopje tomatensoep tijdens de pauze. Reserveren via sander@de3kes.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen