Studentenvereniging Tragos houdt een donorweek

Print
Studentenvereniging Tragos houdt een donorweek

Leden van MSV Tragos komen in actie tijdens de donorweek. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Studentenvereniging Tragos organiseert van 18 tot en met 22 februari een Donorweek. Dat meldt Observant Online.

De vereniging zal tijdens deze week haar leden aanmoedigen om stamceldonor te worden. Verder halen de leden geld op voor Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

Om geld op te halen zal de vereniging diverse acties op touw zetten. Dinsdag 19 februari richten de studenten een stand in op de Markt. Daar kunnen mensen die de actie willen ondersteunen lege plastic flessen en kratten inleveren. Tragos zorgt ervoor dat de Stichting Matchis het leeggoed kan inleveren. Verder gaat er die week van elk verkocht biertje tijdens borrelavonden op de sociëteit 10 cent naar het goede doel.

De aftrap van deze actieweek wordt gehouden op maandagavond met een voorlichtingsavond voor leden. Het thema deze avond is ‘stamceldonatie’. De rest van de week kunnen leden zich aanmelden als donor bij een stand in de sociëteit.

Naast de initiatieven van Tragos onderneemt ook studentenroeivereniging Saurus actie. De leden doen op 22 en 23 februari mee aan de Carnavals Elfstedentocht – een ‘roeitocht’ van 210 kilometer op de ergometer om geld op te halen voor Stichting KiKa. Op 28 maart is in Duboisdomein 30 een spinning challenge om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.