Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Koken als besturen: of op je vingers zitten, of gas geven

Koken als besturen: of op je vingers zitten, of gas geven

Koken leerde Dieudonné Akkermans (57) van zijn Zeeuws-Vlaamse moeder: mosselen met friet. Nu bereidt de burgemeester van Cittaslow- gemeente Eijsden-Margraten graag slowfood wild uit de eigen streek.

Maar twee standen - hoog en laag - heeft het kloeke Engelse fornuis in de prachtig verbouwde boerderij uit 1820 van burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten. „Dit is een fornuis dat goed past bij een bestuurder”, zegt de burgemeester, die zijn colbert heeft verruild voor een keukenschort.

„Als bestuurder sta je ook altijd voor de keuze om er voor te gaan of om de benen stil te houden”, klinkt het gevat in de gezellige keuken die in Engelse country stijl ingericht. Wat lager, naast ...