Réégenboog Dörskes en De Bastenbrouwers winnen de Kééj Knappe Kwéékmiddig

Print
Réégenboog Dörskes en De Bastenbrouwers winnen de Kééj Knappe Kwéékmiddig

De Réégenboog Dörskes met de gewonnen Kievelprisj. Afbeelding: KVW Meijel

Meijel -

Een kleine tachtig jeugdige artiesten, vertegenwoordigd in 14 groepen, brachten tijdens de 21e Kééj Knappe Kwéékmiddig in Meijel hun liedjes ten gehore. De Réégenboog Dörskes en De Bastenbrouwers gingen er met de Kievelprisj vandoor.

Na de opening met het Kééj Knappe Kwéék lied ging de liedjesmiddag van de jeugdvastelaovend van start. Het programma startte met de categorie kinderen tot en met groep 5. Zes mooi uitgedoste groepen, met allemaal eigen teksten, brachten hun optreden op de planken. Nadat het laatste nummer van deze categorie had geklonken, was het aan de jury om bekend te maken wie er in de prijzen waren gevallen. Als eerste werd de ‘Beeste Méélse tekst’ uitgereikt aan de groep De Zökskes met hun lied “Ik wil ranja!!!”. De Prizzentaasie-prisj was voor De Dòlle Dörskes die “Jumpie, de zingende kangoeroe” zongen. De Kievelprisj voor het beste liedje ging naar de Réégenboog Dörskes met hun liedje “We gòn saame danse”. Nummer 2 werd Goe Gemutst met “Wéj viere fést” en de derde prijs was voor de Britt-nies die het nummer “Wéj zin Britt” ten gehore brachten.

Réégenboog Dörskes en De Bastenbrouwers winnen de Kééj Knappe Kwéékmiddig
De Bastenbrouwers nemen de Kievelprisj in ontvangst. Foto: KVW Meijel

Na deze prijsuitreiking onthulde KVW Meijel Jeugdprinses Kimberley, Jeugdvorst Jens en Raad van 11 van de Kéjsjeut. Aansluitend ging de Kééj Knappe Kwéékmiddig verder met de artiesten vanaf groep 6. Het werd een pittige klus voor de jury. Na uitgebreid beraad ging de ‘Beeste Méélse tekst’ naar de groep BFF Vastelaovesviersters met het nummer “Vastelaovend viere”. De Prizzentaasie-prisj ging naar de Fést4ders. Zij schreven het nummer “’n Gökske waoge”. De Kievelprisj was voor De Bastenbrouwers met “Fést mi die van Baste”. Van Alles Wa ging met de tweede prijs aan de haal met het lied “Mi ‘ne knal vier ik carnaval” gevolgd door De Confetti Jumpers die derde werden met het lied “’t Gevuul van carnaval”.