Oetgerope

Vragen aan het prinsenpaar uit Nuth: Bas I en Kim I

Print
Vragen aan het prinsenpaar uit Nuth: Bas I en Kim I

Prinsenpaar Bas I en Kim I van CV De Nachuule. Afbeelding: Roger Coenders Fotografie

Nuth -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins(es). We vragen hem / haar het hemd van het lijf. Vandaag het prinsenpaar van CV De Nachuule (Nuth): Bas I en Kim I.

Jullie antwoord was ‘ja’, zonder overleg

Bas: „Klopt. De president belde en hij zei ‘je weet waarom ik bel’. En dat wisten we inderdaad meteen. Geluidloos liet ik Kim weten wie ik aan de lijn had. Ze stond meteen te juichen. Dus toen de officiële vraag kwam of wij prinsenpaar wilden worden, zei ik zonder na te denken ‘ja’. Kim: „Bas hoefde mij niet om bevestiging te vragen. Hij wist toch wat mijn antwoord zou zijn.”

Zit er veel tijd in de voorbereidingen?

Bas: „Er gaat zeker wel wat voorbereidingstijd in zitten, ja. Er moet van alles geregeld worden: kleding, steek met veren, kroontje, scepters en nog meer. Ook hebben we medailles met een eigen ontwerp laten produceren.” Kim: „We hadden iedere maand een afspraak met de president en de voorzitter. Aan het eind kregen we iedere keer ‘huiswerk’ mee, zodat alle voorbereidingen in stappen werden verdeeld. We hadden echter alles al heel snel gedaan, omdat we zo enthousiast waren.”

Jullie zijn ook jeugdprins- en prinses geweest.

Bas: „Kim was prinses in 1996 en ik was prins in 1997. Zo hebben we elkaar leren kennen.” Kim: „En een aantal jaar later, in 2001, begon op carnavalsdinsdag onze relatie.”

Wordt bij jullie zoon Kjell carnaval er met de paplepel ingegoten?

Kim: „Absoluut. We hebben het zelf ook zo meegekregen en dat gaan we bij hem niet anders doen.” Bas: „Hij zal ook het een en ander meemaken van zijn ouders als prinsenpaar. Met kinderactiviteiten is hij er natuurlijk bij. Omdat hij pas twee jaar oud is, zal hij sommige dingen ook vanaf de zijlijn meemaken, samen met zijn onze ouders.”