Mysterieuze tweet van Kevin Hofland houdt Fortuna-fans bezig: wat bedoelde hij?

Print
Mysterieuze tweet van Kevin Hofland houdt Fortuna-fans bezig: wat bedoelde hij?

De inmiddels verwijderde tweet van Hofland. Afbeelding: Twitter

Sittard -

Kevin Hofland, assistent-trainer van Fortuna Sittard, bezweert dat de opmerkelijke tweet die hij zondag na de wedstrijd tegen Excelsior de wereld in slingerde, niets met de club te maken heeft.

Hofland twitterde onder meer: ‘1 Team ben je met elkaar in goede en slechte tijden. Jammer dat er mensen zijn die het mij of een ander niet gunnen en alleen aan zichzelf denken’.

Volgens de oud-prof doelt hij met het twitterbericht op een ‘privézaak’ en ‘externe personen buiten de club’. ,,Dit heeft niets met Fortuna te maken. Of mensen binnen Fortuna.” Hofland wil niet nader uitweiden over de reden van de tweet en wat hij ermee bedoelt. Wel zegt hij dat hij de tweet bewust naar buiten heeft gebracht. ,,Volgens mij is een tweet altijd bewust. Maar als ik iets twitter over een mooie overwinning hoor je er niemand over en nu wel.”

Verklaring

Het bericht riep diverse reacties op, vooral uit de hoek van Fortuna-fans. Naast steunbetuigingen waren er ook mensen die een verklaring vroegen van Hofland voor zijn tweet. Kevin Hofland heeft het twitterbericht maandagmiddag weer verwijderd.

Ook Fortuna-baas Isitan Gün trok onlangs via Twitter de aandacht. De Turkse eigenaar van de club noemde het nieuw ingevoerde systeem met een videoarbiter ‘een zwarte komedie’, nadat een aantal arbitrale besluiten in het nadeel van Fortuna waren uitgevallen.

Abonneer je op onze podcast via Spotify of iTunes