Wegennet van Kerkraadse wijk Holz op de schop voor ruim negen ton

Print
Wegennet van Kerkraadse wijk Holz op de schop voor ruim negen ton

De Chaineuxstraat (links) en de Erpostraat (rechts) zijn twee van de wegen die gereconstrueerd worden. Afbeelding: Google Maps

Kerkrade / Eygelshoven -

Verschillende straten in de Kerkraadse wijk Holz worden komende maanden stevig aangepakt. Het gaat om vijf wegen die in zeer slechte staat verkeren.

Voor de grote operatie wordt ruim negen ton uitgetrokken.

De Erpostraat, Chaineuxstraat en Lambertistraat worden gereconstrueerd, evenals gedeeltes van de Bockstraat en de Haghenstraat. De gemeente Kerkrade heeft de verharding van deze wegen bij een inspectie als zeer slecht beoordeeld en acht uitstel niet langer verantwoord. Naast de wegconstructie verkeren ook de huisaansluitingen van de riolering in belabberde staat.

Uitstraling

In de genoemde straten wordt het asfalt vervangen door betonstraatstenen, waardoor dit deel van de wijk een heel andere uitstraling krijgt. Verder worden de wegfundering en de bestrating van de trottoirs en parkeerstroken aangepakt. Ook zullen er groenstroken worden aangebracht en wordt de openbare verlichting gedeeltelijk vernieuwd.

Kosten

Het totale kostenplaatje voor de reconstructies komt uit op ruim negen ton. Een deel daarvan wordt uitgetrokken voor het ontgraven en afvoeren van verontreinigde grond. Dat probleem is aan het licht gekomen bij een bodemonderzoek. Hoe groot de omvang van de verontreiniging is, moet nog blijken tijdens de uitvoering.

Het is de bedoeling dat de reconstructiewerkzaamheden in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje