EK-droom Heerlense bokser spat uiteen

Print
EK-droom Heerlense bokser spat uiteen

Afbeelding: Luc Lodder

De Heerlense bokser Zekaria Elhaj mag niet deelnemen aan het Europees kampioenschap voor vechters jonger dan 22 jaar in maart.

Hij kreeg afgelopen weekeinde een startverbod van dertig dagen, nadat hij tijdens een internationaal toernooi in Hongarije tegen een hoek opliep in een partij met een ervaren Hongaarse tegenstander. Elhaj ging niet knock-out, maar werd wel uitgeteld, waardoor hij volgens de reglementen van de internationale boksbond dertig dagen niet mag boksen.

Verdrietig

,,Hij raakte me precies goed, vol op de kin”, aldus Elhaj, Nederlands kampioen in het middengewicht (tot 75 kilogram). ,,Ik besefte al snel dat ik het EK kon vergeten, dat deed pijn en maakte me verdrietig. Ook omdat het startverbod afloopt vlak na aanvang van het EK.”

Uitnodiging

Vorige week kreeg Elhaj van bondscoach Henny van Bemmel een uitnodiging voor het Nederlandse selectieteam onder 22 jaar, dat van 7-18 maart aan het EK in het Russische Vladikavkaz deelneemt. Het had het hoogtepunt uit zijn nog prille carrière moeten worden. Elhaj: ,,Je weet dat dit kan gebeuren - het hoort bij de sport - het is alleen zuur dat het me juist nu overkomt. Maar ik moet de regels respecteren, ze zijn er voor mijn veiligheid.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen