Video: Bestuurder bestelbusje (29) raakt zwaargewond bij harde botsing met trein

Print

Ongeval trein-busje Beesel 11 februari 2019 (Bron: David Dunnaway). Video: De Limburger

Beesel -

Een trein en een bestelbusje zijn maandagavond rond tien voor acht met elkaar in botsing gekomen aan de Rayerveldweg in Beesel. Het ongeval gebeurde bij een onbewaakte spoorwegovergang.

De inzittende van het bestelbusje, een 29-jarige man uit Helmond, is met zware verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook was er een traumahelikopter ter plaatse, deze is inmiddels weer vertrokken. De hulpdiensten hebben maandagavond lange tijd naar een gewonde vrouw gezocht. Er was een vermoeden dat zij door de klap uit het busje geslingerd was, maar de politie laat weten dat er geen tweede gewonde is.

Treinreizigers

De trein kwam vanuit het noorden en reed richting Roermond. Het treinverkeer ligt door de aanrijding stil. Er rijden minstens tot middernacht tussen Reuver en Roermond geen treinen. Het ongeval gebeurde met een stoptrein van Arriva. Er zaten achttien reizigers in de trein. Zij zijn allen ongedeerd. Alle reizigers zijn met een opgeroepen touringcar inmiddels vertrokken en worden naar hun bestemming gebracht. Alle inzittenden krijgen nazorg van ProRail.

Door de harde klap zat de voorkant van het bestelbusje, een witte Volkswagen Transporter, vast aan de trein. Een overwegbord en een seinpaal zijn beschadigd geraakt. Monteurs van ProRail zijn ter plekke om de schade te herstellen.

Treinongeval Beesel quote 11 februari 2019 (Bron: David Dunnaway). Video: De Limburger

Sluiproute

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 28 januari unaniem besloten dat de onbewaakte spoorwegovergang dicht gaat. Vanaf wanneer dit gebeurt, is nog onduidelijk.

Volgens buurtbewoner Eugène Geerlings wordt de overweg door bewoners uit de buurt gebruikt als sluiproute. “Mijn vriend heeft een paar jaar geleden op deze plek zelfmoord gepleegd en er is zo’n veertien jaar terug een vader met zijn dochter geschept door een goederentrein. Het is een groot schandaal dat er hier nooit slagbomen zijn geplaatst. Te duur wordt dan gezegd. Maar een mensenleven kan nooit te duur zijn.”

Video: Bestuurder bestelbusje (29) raakt zwaargewond bij harde botsing met trein
Foto: David Dunnaway
Video: Bestuurder bestelbusje (29) raakt zwaargewond bij harde botsing met trein
Foto: David Dunnaway
Video: Bestuurder bestelbusje (29) raakt zwaargewond bij harde botsing met trein
Foto: David Dunnaway

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen