Armzalig Roda te kijk gezet door Jong Ajax

Print
Armzalig Roda te kijk gezet door Jong Ajax

Afbeelding: Orange Pictures / Marcel van den Bos

Kerkrade - Roda JC heeft zich maandagavond geblameerd bij Jong Ajax. Op bezoek in Amsterdam zakte de ploeg uit Kerkrade lelijk door het ijs: 5-1.

De ruime nederlaag betekent de grootste verliespartij van dit seizoen.

Desastreus
Roda begon ronduit desastreus aan het duel. Binnen een kwartier keek de ploeg van Robert Molenaar al tegen een 2-0 achterstand aan. De vanwege blessures en schorsingen in elkaar getimmerde gelegenheidsverdediging werd aan alle kanten voorbij gelopen door Jong Ajax, dat via Jensen en Lang op voorsprong kwam. Na een dik half uur maakte Cerny er zelfs 3-0 van. Zijn schot werd onderweg getoucheerd en was doelman Novakovic te machtig.

Roda had een gelukje nodig om wat terug te doen. Na een handsbal van Dest schoot Engels vanaf elf meter raak: 3-1. Nog voor de rust maakte Jong Ajax een eind aan alle Kerkraadse illusies. Roda kreeg de bal na een hoekschop niet weggewerkt, Ter Heide reageerde attent: 4-1.

Schuurs
Ook in tweede helft kwam Roda er niet aan te pas. De bezoekers moesten zelfs lijdzaam toezien hoe Jong Ajax-aanvoerder Perr Schuurs er na dik een uur 5-1 van maakte. Mario Engels raakte uit een vrije trap nog de paal, maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Omdat die slordig omsprong met de vele mogelijkheden bleef Roda een grotere afgang bespaard.

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger: