Teruglezen: Roerige en emotionele tweede dag strafzaak dubbele moord Maastricht

Print
Teruglezen: Roerige en emotionele tweede dag strafzaak dubbele moord Maastricht

Osama I. bij zijn arrestatie in de Turkse moskee in Maastricht. Afbeelding: WhatsApp

Maastricht / Itteren - De steekpartij waarbij in december 2017 in Maastricht twee doden vielen, werd dinsdag voor de tweede dag op rij behandeld door de rechtbank van Maastricht. In een driedaagse strafzaak moet Syriër Osama I. zich voor zijn daden verantwoorden.

Dinsdag stonden de slachtofferverklaringen centraal, nadat maandag al het dossier werd besproken en deskundigen van het Pieter Baan Centrum verslag deden van hun bevindingen. Woensdag zal de officier van justitie zijn strafeis uitspreken.

Lees ook: Had de man die drie mensen neerstak geen besef?

Osama I. wordt verdacht van twee moorden in Maastricht-West op 14 december 2017. Die avond ging hij naar adressen in de wijken Malpertuis en Caberg en stak daar drie mensen neer. Een man aan de Botsaartstraat en een vrouw aan de Joseph Postmesstraat overlende ter plekke. De 21-jarige dochter van de vrouw overleefde de aanval, maar raakte ernstig gewond. I. werd kort na de steekpartij aangehouden in het Turks cultureel centrum Tevhid, waar hij met een bebloed mes binnenliep.

Lees ook: Verdachte dubbele moord Maastricht: ‘Er sprongen duivels door mijn hoofd’

Onze verslaggever volgde de zaak live vanuit de rechtbank. Lees het hier terug:


 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen