LVK-bestuurslid Ron Aspers wacht na carnavalsdagen nieuwe uitdaging in onderwijs

Print
LVK-bestuurslid Ron Aspers wacht na carnavalsdagen nieuwe uitdaging in onderwijs

Ron Aspers, gedreven onderwijsman én carnavalsvierder Afbeelding: Pieter Knippenberg

Heythuysen / Reuver / Beesel / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het zijn drukke weken voor Ron Aspers uit Reuver die naast zijn huidige baan als meerscholendirecteur bij SPOLT ook actief is bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Na de carnavalsdagen van dit jaar wacht hem een nieuwe functie in het onderwijs en begint hij als directeur van BMV De Neerakker in Heythuysen.

Ron Aspers, 52 jaar geleden geboren in Tegelen is sinds 2007 lid van het bestuur van de Stichting LVK en tevens woordvoerder van die stichting. Hij is onder andere verantwoordelijk voor alles wat de puntentelling en de media betreft. Ron Aspers: “In het begin van de jaren ’90 was ik zelf deelnemer aan het LVK. Ik schreef steevast liedjes met collega Wiel Reivers uit Arcen. Een aantal keren haalden we de halve finale en in 1993 zelfs de finale. Thei en Marij wonnen toen in Tegelen in de Haandert met ‘nne Late’. Enkele jaren later werd ik gevraagd als hoofdjurylid bij het LVK. Ik werd ook bestuurslid en woordvoerder namens de stichting en kwam door deze taken bij omroep L1 terecht, waar veel aandacht is voor het LVK . Mede door al die media-aandacht is het LVK een heel bijzonder onderdeel van de Limburgse vastelaovend geworden. Dit jaar met 7000 bezoekers in het MECC en ruim 330.000 kijkers die het LVK volgen. En….dit jaar met deelnemers aan de finale uit de Leudaldorpen Haelen en Neer. Ik kon het dan ook niet nalaten om na de zinderende bekendmaking van de deelnemers aan de LVK-finale even naar Neer te rijden om collega-directeur Leon Boom persoonlijk te feliciteren met het behalen van de LVK-finale. Ik wist het al enige dagen omdat we de uitslag van de vakjury en de sms-stemmen binnen hadden. Geweldig die spanning bij de deelnemers, zo ook bij Leon! We hebben er samen lekker een pilsje op gedronken.”

Echte ‘Windjbuujel

Carnaval vieren hebben mijn broer Ruud en ik van huis uit meegekregen. Ook mijn dochters Nienke en Liz zijn echte vastelaovesvierders. Bij ons thuis draaiden we altijd de bekende Venlose LP’s. Ik hou van de Venlose vastelaovend! Ik ben ook nog altijd actief binnen de Ruiverse vastelaovend als echte ‘Windjbuujel’. Ik maakte jarenlang deel uit van het bestuur van de Windjbuujels en was Prins in 1996. In de Zoëpkoël in Venlo zal ik zeker aanwezig zijn om vervolgens de rest van de Vastelaovend ‘Oppe Ruiver’ verder te vieren. Zover is het echter nog niet. Eerst het LVK vrijdag 15 februari; dat is een ander feestje….”

Combinatie LVK-werk met baan in het onderwijs

“Het LVK-bestuur komt maar een keer of zes bij elkaar per jaar. Ieder bestuurslid heeft zijn/haar eigen takenpakket en zorgt ervoor dat dát in orde is. Het LVK is dan ook uitstekend te combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden als schooldirecteur. Ik heb vroeger heel bewust voor een baan in het onderwijs gekozen. In 1987 ben ik begonnen als leraar op een basisschool en in 1999, op mijn 33ste werd ik benoemd als directeur van een heel grote jenaplanbasisschool. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar SPOLT. Dit is in mijn ogen een prachtige, solide onderwijsorganisatie waar we met 15 scholen toekomstbestendig, eigentijds onderwijs verzorgen voor de kinderen uit Leudal en voor een aantal kinderen uit de gemeente Maasgouw. Het directeurschap van BMV De Neerakker in Heythuysen zie ik als een echte uitdaging.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje