Rechtszaak hervat na gooien schoen naar verdachte Osama I.

Print
Rechtszaak hervat na gooien schoen naar verdachte Osama I.

Enas en haar advocaat tijdens de tweede dag van het proces

/ Maastricht / Itteren -

De zittingszaal in de rechtbank Maastricht waar het proces tegen Osama I. wordt gevoerd, is ontruimd nadat dochter Enas een schoen gooide naar de moordverdachte. De schoen raakte de tolk die naast Osama zat en is door de officier van justitie in beslag genomen. Enas schreeuwde in het Arabisch tegen Osama en spuugde terwijl ze door de parketpolitie werd afgevoerd naar buiten.

Kort daarvoor was er commotie beneden in de hal. De broers en zussen hadden zojuist de zittingszaal op last van de rechtbank verlaten om weer achter de glazen scheidingswand plaats te nemen. Zij hadden hun slachtofferverklaring zojuist afgerond in de zittingszaal. Bij het verlaten van de zaal ontstond rumoer onder de broers. Zij keerden zich tegen de parketpolitie. In de tussentijd werd Osama weer de zaal in gevoerd. Enas gooide haar schoen kort nadat de verdachte had plaatsgenomen.

Geen publiek

De rechtbank heeft besloten dat de zaak wordt voortgezet zonder publiek. Alleen de advocaten, de overbuurman (en diens familie) die nog een slachtofferverklaring moet afleggen en de pers, is niemand welkom.

Bepaalde familieleden kunnen de zaak nog wel in een aparte zaal volgen. De familie van Nabila is dinsdag niet meer welkom. Alleen de echtgenoot, Ahmad, mag nog in de zittingszaal plaatsnemen. Woensdag krijgt de familie een nieuwe kans, allemaal achter het glas. Er zal niets meer worden getolereerd, zeker geen gebonk op het glas. Maar als er ook maar een zucht klinkt, worden ze verwijderd heeft de parkeerpolitie aangegeven.

Black-out

Enas biedt, bij hervatting, via advocaat haar excuses aan. Het was zeker niet de bedoeling de tolk te raken. ,,Op het moment dat Osama spreuken uit de Koran uitsprak, herleefde ze het steekincident en kreeg ze een black-out.”

Het hoofd van de tolk moest worden gekoeld, maar ze is na hervatting gewoon weer aan het werk en tolkt de slachtofferverklaringen voor Osama I. die nu nog worden voorgelezen door de advocaten.

Lees ook:Slachtoffer dubbele moord Maastricht: ‘Ik zie steeds de zwarte ogen van Osama die ons dood wilde hebben’