Basisschool De Verrekijker opent watercafé

Print
Basisschool De Verrekijker opent watercafé

Afbeelding: ING Image

Amstenrade -

Leerlingen van basisschool de Verrekijker in Amstenrade stappen over op het drinken van water. Dat kan vanaf nu in het eigen ‘watercafé’ op school.

Leerlingen van de huidige groep 7 hebben vorig jaar meegedaan aan een waterchallenge. De vraag was wat ervoor kan zorgen dat kinderen meer water drinken in plaats van zoete drankjes. Het winnende idee van de leerlingen was een watercafé met watertap waar ze gezellig samen een glaasje water kunnen tappen en drinken. Dit idee is omgezet en het café is dinsdag 12 februari in gebruik genomen. Om dit idee nog verder te ondersteunen heeft de school besloten over te stappen op water en dit op te nemen in het voedingsbeleid. Kinderen drinken vanaf nu op alle schooldagen water in de ochtendpauze.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen