Nieuwe moskee Venlo-Zuid wil over aantal weken open

Print
Nieuwe moskee Venlo-Zuid wil over aantal weken open

Ruim een jaar geleden was de moskee in Venlo-Zuid al zo goed als af. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het bestuur van de nieuwe moskee in Venlo-Zuid hoopt het gebouw over een aantal weken in gebruik te nemen.

Dat zegt bestuurslid Muzaffer Bozaslan van de Tevhit-stichting.

De ingebruikname van de moskee heeft volgens hem flink vertraging opgelopen. Eigenlijk was het de bedoeling het gebedshuis voor de vorige ramadan in mei 2018 te openen.

„Vaklieden die uit Turkije moesten komen voor schilderingen en versieringen in het gebouw moesten maandenlang op hun visum wachten”, verklaart Bozaslan. Die vaklui zijn inmiddels klaar met hun klus. „Ook waren we aan het wachten op tafels en stoelen uit Turkije, de eerste lading is net binnen.”

Weinig ervaring

De vertraging heeft volgens Bozaslan ook te maken met het feit dat het bestuur weinig ervaring heeft met dergelijke projecten. „Wij zijn geen professionele bouwers. Daarom hebben we op een gegeven moment besloten geen datum voor de opening te noemen. We hebben ook geen haast, de oude moskee aan de Valuasstraat is gewoon open.”

De officiële opening van de nieuwe moskee aan de Hagerhofweg staat nu gepland voor eind april. Volgens Bozaslan wordt de bouw van het ruim 3 miljoen euro kostende gebedshuis gefinancierd met giften en een renteloze lening bij de Islamitische Stichting Nederland, waar 146 Nederlandse moskeeën bij zijn aangesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen